Geografilärarnas Riksförening
www.geografitorget.se

Hem Riksföreningen Bli medlem Geografiska Notiser Kalendarium Mötesdok Exkursionstips Utbildning Länkar

Mötesdokumentering 2018

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


Södra Kretsen har lagt ner verksamheten
Idag (2018-03-15), på årsmötet, beslöt Södra Kretsen av Geografilärarnas förening, efter det att den avgående styrelsen beviljats ansvarsfrihet, att lägga ner verksamheten.

Under flera års tid har styrelsen tvingats arbeta utan att vara fulltalig och aktiviteter som anordnats har till och med tvingats ställas in för att de har lockat för få eller inga deltagare alls. Jag tror att problemet är allmänt, kanske med några undantag, och drabbar hela det som kan kallas för Föreningssverige.

Om detta beror på ökad arbetsbelastning på fältet eller är ett utslag av en tidens anda, kan vi låta vara osagt. Givet är att det för oss i Södra Kretsen inte kändes meningsfullt att försöka dra runt verksamheten ett år till.

Droppen för oss blev naturligtvis när vår engagerade och driftige ordförande Magnus Grahn blev sjuk och senare avled. Våra kvarstående ekonomiska medel kommer att överföras till Riksföreningen och förhoppningsvis bli ett välkommet tillskott till någon Krets som kämpar vidare.

Som kuriosa kan nämnas att Södra Kretsen återuppstod 9 maj 1990 med Ingvar Andersson, Ulf Erlandsson, Solveig Mårtensson och andra idésprutor och engagerade och drivande personer, efter flera års Törnrosasömn.

Under årens lopp har många arrangemang anordnats till stor glädje för deltagare och arrangörer. Inte minst kan Geografidagar x flera nämnas, samt naturligtvis alla de resor som företagits.

Jag vill i det sammanhanget speciellt nämna de som Magnus Grahn och Lena Eskilsson stått bakom, som Mön, Manchester, Tanzania och nu senast Berlin. Södra Kretsen får nu leva vidare i vårt minne.

Styrelsen/Bengt Nilvén.

Hem
Senast uppdaterad 180315